Què és?

La distímia és un trastorn afectiu o de l’estat d’ànim que s’assembla a una depressió greu. Els símptomes són, entre d’altres: pèrdua d’interès per fer activitats que abans agradaven, pena, plor excessiu, ansietat i sensació de buidor, menys capacitat de concentració, disminució d’energia, apareixen sentiments de culpabilitat, etc

La distímia s’assembla a una depressió menys severa però més crònica. Aquest trastorn afecta l’estat d’ànim i als pensaments de la persona, però al mateix temps el cos també queda afectat (l’alimentació, l’energia que té la persona, arítmies, etc.).

Es considera que una persona pateix distímia si està en una estat d’ànim deprimit durant un mínim de dos anys (un anys en els nens o adolescents) i amb almenys dos dels símptomes de la depressió (alguns citats a dalt).

Com ho tractem en el Centre?

La teràpia que fem es base en el nostre Mètode en el qual integrem la hipnosi clínica, l’EMDR i la EFT. En aquells casos que es requereix treballem conjuntament amb l’educadora psicofisica i social del Centre. : els objectius principals davant d’una persona amb distímia, es semblant que quan estem davant d’una depressió, en primer lloc establir una correcta relació amb el pacient de manera que sigui reforçant per a ell, recuperar i millorar l’estat d’ànim i anar recuperant progressivament les activitats habituals que tenia el pacient.

L’important es que puguem treballar amb la ment inconscient perquè ella mateixa vagi aprenent a identificar el problema d’inici i saber què el fa mantenir. Que conegui els pensaments erronis i que aprengui a modificar-los. Treballar amb aspectes com l’autoestima i la seguretat d’un mateix, que el pacient detecti i valori les activitats positives i les seves capacitats i recursos.

Juntament amb això s’ha d’aconseguir millorar els problemes associats que son conseqüència com el nivell d’activació fisiològica, els problemes del son, de l’alimentació etc.

Si tens alguna pregunta o vols concertar una visita

Sol·licita informació