Que és?

Es la disciplina dins del camp de la medicina que s’ocupa de l’estudi i tractament de les malalties mentals, tenint com a objectiu diagnosticar, tractar i rehabilitat els trastorns mentals.

Anar al psiquiatra? o anar al psicòleg clínic?  quina és la diferència?

A vegades es difícil saber a quin dels dos tipus de professionals ens hem d’adreçar per poder solucionar el nostre problema. Així encara que el tipus de problemàtica que tracten poden ser els mateixos, hi ha diferències:

  •  Un psicòleg ha estudiat la Llicenciatura en Psicologia. Un psiquiatra ha estudiat la Llicenciatura en Medicina. Per tant els coneixements d’un i de l’altre son diferents, el primer té més coneixements sobre la conducta, les habilitats humanes. El segon té mes coneixements sobre el cos humà, i per tant la ment com a part d’aquest cos.
  • Els enfocaments davant d’una problemàtica son diferents: el psiquiatra es basa en un enfocament més biologicista, en canvi el psicòleg tindrà postures diferents en funció de les relacions humanes, culturals, etc.
  • Els tractaments que proposen son diferents, així com el psiquiatra proposa un tractament farmacològic, el psicòleg proposa un tractament de teràpia (encara que en alguns casos es recomani també que la persona vagi al psiquiatra per fer un tractament farmacològic).
Psiquiatria en el nostre Centre

En el nostre Centre  disposem també del servei de psiquiatria que forma part del nostre equip.

  • En les teràpies psicològiques, i segons com estigui la persona hi ha moments que li cal un tractament farmacològic per la qual cosa es molt important que el psiquiatre i el psicòleg treballin en equip .
  • En el tractaments de les addicions que fem en el nostre Centre, la primera valoració la fa el psiquiatre, i tot el tractament es fa conjuntament amb l’equip de psicòlegs.
  • Si es volen fer visites al psiquiatra encara que la persona no es visiti en el nostre Centre en teràpia psicològica.
Per sol·licitar més informació