Necessito ajuda… no se com fer-ho…

Els meus pares no m’entenen, ….

Em sento sol/a…

Si estàs llegint això potser vols una explicació ràpida per saber com et podem ajudar.. però deixa’ns fer una petita introducció…
Que és l’adolescència

Es el període que es passa des de la infantesa a la edat adulta.

A quina edat s’és adolescent?

OMS defineix l’adolescència com l’etapa que va entre els 11 i 19 anys, considerant-se dues fases, l’adolescència primerenca 12 a 14 anys i l’adolescència tardana 15 a 19 anys.

Però entrar en aquesta etapa varia en funció de la societat, de la familia, de l’escola. A vegades un nen encara es molt nen als 13 anys, i en canvi un altre ja està a l’etapa adolescent.

Que marca l’adolescència?

Es pot dir que un nen o nena para a l’adolescència, quan comença a plantejar-se referents diferents a la família.  Fins a aquests moments a l’infant li ha semblat be tot el que es marcava des del marc familiar.  A partir de l’entrada a l’adolescència, el noi obre el seu camp de visió i descobreix el seu grup d’iguals. Els amics passen a tenir un pes molt important, i la resta, del mon adult el veu com un enemic.

L’adolescència també es marca perquè el jove descobreix la sexualitat, i el pensament abstracte, es a dir, la capacitat d’adquirir un marc mental de forma voluntària. Això implica que l’adolescent està aprenent a canviar d’una situació mental a una altra de forma voluntària al mateix temps que aprèn a analitzar de forma simultània diferents aspectes d’una mateixa realitat.

En definitiva, l’època adolescent es una època complicada dels del punt de vista mental. I a vegades, això implica que el jove li calgui ajuda externa.

Hi ha casos, però, que el mateix adolescent no vol venir a la consulta.

Com treballem en el Centre?

En el nostre Centre la teràpia per a adolescents l’enfoquem a ajudar-los en tots aquests canvis. Ajudar a que puguin compartir, a entendre’s a ells mateixo i a entendre el mon que els envolta.

Ho treballem amb el nostre Mètode propi amb hipnosi clínica, emdr, eft, i si cal la nostra educadora psicofísica-social també intervé.

Primer es va una trobada amb els pares per valorar i decidir si es fa una teràpia directa amb noi/a, o es va una teràpia indirecta, en la qual, si l’adolescent no vol venir a la consulta, a través dels pares se’ls hi va donant pautes per ajudar-los. L’objectiu d’aquesta segona opció es aconseguir que el noi/a vulgui venir a la consulta per poder treballar directament amb ell/a  per aquells casos que l’adolescent no vol venir a la consulta.

Si ets un adolescent i creus et podem ajudar…
Si ets un pare que no saps com ajudar al teu fill adolescent..

Podeu sol·licitar informació