Que és?

El trastorn d’estrès posttraumàtic Segons la definició clàsica, es diu que es pateix un trastorn d’estrès posttraumàtica, la persona ha sofert (o ha estat testimoni) una agressió física o una amenaça per la vida d’un mateix o d’una altra persona i quan la reacció emocional experimentada implica una resposta intensa de por, horror o indefensió.

Però pots patir també un trauma davant de qualsevol situació que la teva ment la visqui com a molt impactant. Que hagi passat molta por, molta vergonya, molta ansietat, etc.

Les víctimes solen reviure intensament aquella situació traumàtica i els pacients tendeixen a evitar o a escapar-se dels llocs o situacions associades i mostres una resposta de sobresalt exagerada.

Davant dels successos traumàtics moltes vegades hi ha associada una amnèsia que consisteix a no poder recordar la informació relacionada amb el fet negatiu. El quadre clínic es més intents quan les causes son obra del ésser humà que no quan son merament accidentals. Juntament les víctimes poden presentar símptomes d’ansietat, depressió, i pèrdua d’autoestima. El problema de l’estrès posttraumàtic és que no desapareix espontàniament i tendeix a fer-se crònic en el temps.

Avaluació

Les entrevistes, els autoinformes i els autoregistres específics son els més utilitzats en l’avaluació d’aquest trastorn

Tractament que fem en el Centre

Utilitzem el notre Mètode Lluveras per a potenciar els recursos interns que tenim en el nostre interior. Cal ajudar a la persona, ha patit una situació traumàtica que la seva ment per ella mateixa no ha processat correctament. Això li ha provocat incomoditats, pors, i potser ansietat, o depressió, etc…L’ajudem perquè fusionant la Hipnosi clínica, el EMDR i la EFT aconseguim que la seva ment inconscient s’adoni que te els recursos per gestionar-ho. Al mateix temps dotem al pacient d’estratègies d’afrontament davant de les possibles situacions temudes del futur.

Demana informació