Que son?

Son aquelles lesions orgàniques que es consideren d’origen psicològic. Tal com explica la Dra. Esther Costa, els trastorns psicosomàtics són aquelles afeccions que, malgrat que es perceben com a orgàniques, tenen un origen bàsicament psicogen. Majoritàriament les persones no sospiten que aquestes dolències que pateixen estan relacionades amb un origen psicològic.

Destaquen per la seva freqüència les palpitacions amb o sense ofeg associat, els mals de panxa, les contractures musculars a nivell de cervicals o d’esquena, les alteracions del ritme menstrual, etc.

Tractaments

Davant aquesta mena de patiments, la hipnosi clínica s’ha mostrat com una gran porta al guariment: si la ment és capaç de crear-nos una malaltia, també és capaç de sanar-nos-la.

Tractament que fem en el Centre Lluveras

El tractament que nosaltres oferim se centra en el nostre Mètode , basat en potenciar els recursos interns que cada un de nosaltres disposem en el nostre interior per poder fer front a la situació en que ens trobem en aquests moments. Així doncs, pel que fa als trastorns psicosomàtics, i un cop assegurats que no hi ha una causa física que ho provoqui, es treballa amb la persona perquè s’adoni en quins moments apareix més la dolència, per tal de poder-nos anticipar. Ajudem a la persona perquè descobreixi si hi ha moments que no te el dolor, i en quins moments es. Es treballa perquè la persona pugui reduir el seu estat d’ansietat perquè això l’ajudarà a tenir menys dolor. L’ajudem a que s’adoni quan li surt, etc.

Tot això ho treballem amb hipnosi clínica per potenciar els recursos, EMDR i EFT . Amb EMDR es treballa amb les situacions traumàtiques que hagi pogut patir la persona quan va sentir aquella primera sensació o dolor concret, i també juga un paper molt important el aconseguir equilibrar la energia del nostre cos, sobretot centrant-nos en aquella zona del cos on tenim el dolor.

Si creus que estàs patint dolor psicosomàtics pots

Sol·licitar informacio